Gode råd og tips til den moderne ’gentlemand’

Hvor man før i tiden helst skulle være en alfahan med stort A, er det i dag nogle andre ting, der er i højsædet. Hertil giver det mange flere point at være en gentleman.

Det vil sige en, der vender den anden kind til, end der behandler piger ordentligt, og en der har styr på sit liv. Til at starte med og for den utrænede kan disse retningslinjer dog være svære at følge. Derfor giver vi dig i det følgende råd til, hvordan det kan lade sig gøre.

Hav styr på dit liv

Det er ikke længere sejt at være den omstrejfende, rodløse sjæl uden mål og mening med livet. Det er til gengæld rigtigt sejt at have styr på sit liv.

Det vil sige, at man har et fast og godt arbejde med en dertilhørende god løn. At man har en god og sund økonomi, og man har et fedt sted, man kan kalde hjem.

Hvis du bor i København, kan det dog være svært, selvom man får den fede løn, være svært at finde en bolig, der lever op til ens standarder. Men man vil heller ikke købe et eller andet, som man ikke er helt tilfreds med. Derfor kan det være en god ide at finde en leje bolig, man kan bo i midlertidig, indtil man har fundet sit drømmehjem. Klik her hvis du står i sådan en situation og gerne vil blive præsenteret for en masse lejeboligmuligheder.

En gentleman er et dannet menneske

Der er mange mennesker, der tager fejl af at være uddannet og være dannet. Man kan sagtens være en gentleman og have styr på sit liv og ikke være uddannet, men det er sjældent tilfældet, hvis du ikke er et dannet menneske.

Det er svært at beskrive, hvad der udgør et dannet menneske, men i korte træk handler det om at vide, hvordan man agerer ordentligt i et samfund. Et dannet menneske er velartikuleret og har forstand på litteratur, kunst, arkitektur, musik og film, men har ikke travlt med at skildre med det – tværtimod.

Et dannet menneske er ydmygt, men bukker ikke under for problematiske, nutidige tendenser som janteloven.

Hvis man ikke har fået dannelse ind med modermælken, kan det være svært at tilegne sig det. Det er dog ikke umuligt, det kræver bare en ekstra indsats. Det kræver som sagt, hvis du ikke allerede gør det, at du læser en masse gode bøger.

Gode bøger vil give dig et bredere perspektiv på tingene, som giver dig en mere indgående forståelse af globale og lokale tendenser. En forståelse for hvorfor folk reagerer som de gør, selvom det til tider kan virke uforståeligt. Et dannet menneske er en gentleman.