Opskrift: Grillet kalveculotte med timian og hvidløg

Om ikke ret lang tid, starter grillsæsonen. Det betyder masser af lækker mad, og hyggelige sommeraftener. En af mine yndlings ting, at grille, er kalveculotte. Det er let og enkelt, og smager super godt. Det er velsmagende, og også rigtig nemt, at lave hvis der kommer gæster. Du får hele opskriften, samt serveringsforslag lige her.

Ingredienser:

1 stk. kalveculotte af god kvalitet (800-1000 gram)
1 bundt timian
1 stk. blomkål
16-20 nye danske gulerødder
1 bundt forårsløg
6-7 fed hvidløg, alt efter behag
3 spsk. olivenolie
1 stk. foliebakke, der passer i størrelsen til din gril, og kan ligge mellem kullene.

Fremgangsmåde:

1. Skyl din timian, og hak det den ud med stilk og alt. Sørg for, at sortere de groveste stykker af stilken fra.
2. Pil og hak hvidløgene
3. Rids i fedtet på kalveculotten. Sørg for, at ridserne ikke når helt ned til kødet. Tag herefter noget, at olivenolien og hæld ud over stegen. Krydder nu stegen med salt og peber, og få halvdelen af hvidløget samt timianen god ind i kødet. (resterne skal bruges til grøntsagerne) husk, at sørge for, at dine vinduer er lukket, hvis grillen står lige ude foran. Hvis ikke de kan lukke ordentligt, kan du på vinduesgrossisten.dk få et tilbud på nogen nye. Så slipper du for, at der kommer gril os ind i dit hjem.
4. Hvis du ønsker, at tilføre lidt mere kant til stegen, kan du krydre den med en smule revet citronskal. Dette bør du gøre, minimum 2 timer i forvejen, hvis du ønsker, at kødet skal trække smag.
5. Rens nu dine gulerødder, uden at skrælle dem. Skrub dem for snavs og jord, og skær toppen af alt efter behag. Kom herefter grøntsagerne op i foliebakken. (du kan halvere dem, hvis du ønsker dette)
6. Nu renser og ordner du dit blomkål, og skærer det i grove stykker. Put det herefter op i foliebakken, og tilføj resten af din hvidløg og timian.
7. Put olivenolie, salg og peber henover grøntsagerne, og vend det hele sammen.
8. Vent herefter til, at grillkullene er klar. Når de er klar, placere du kullene i hver sin side af grillen. Du placerer nu din foliebakke, mellem grillkullene og putter risten på.
9. Nu tager du din kalveculotte, og bruner den af på direkte varme. Du skal regne med, at give den 4-5 minutter på hver sige. Når dette er gjort, placere du den over foliebakken med grøntsagerne. Herefter lægger du låg på grillen, og åbner alle spjældende.
10. Hvis ikke du har et stegetermometer, skal du regne med, at din culotte skal have cirka 20 minutter, på indirekte varme. Hvis du har et stegetermometer, skal den af når den opnår en kernetemperatur på 54 grader. Herefter lader du den hvilke, i cirka 15 minutter.
11. Når stegen er færdig, flytter du foliebakken op på risten. Du tilsætter så forårsløgene, og lader det tilberedes videre imens stegen hviler.