Sådan bliver du en handyman i din fritid

I en travl hverdag med arbejde, hus og familie kan det være svært at få tid til ”gør-det-selv” arbejdet i hjemmet, og man ender derfor med at outsource opgaven til en specialist. Men behøves det at være sådan? Her får du 3 gode råd til at finde din indre handyman frem i dig selv!

 

  1. Vælg dine ”kampe” med omhu

Der er ikke en klar definition på, hvornår man er er en ægte handyman, og du behøves med andre ord ikke være i stand til at bygge en ny garage på egen hånd. En handyman er måske snarer en gentleman, der i stand til at klare de små eller mellemstore opgaver i hjemmet. Vigtigst af alt er dog, at man klarer opgaverne hurtigt, nemt og effektivt, således at man ikke får brugt hele fritiden, eller arbejdstiden for den sags skyld, på det.

For at være en handyman i fritiden kræver det altså, at du vælger dine projekter med omtanke, så du altid når i mål og ikke bruget alt for meget tid på det. Det gælder derfor om, at du før dine projekters påbegyndelse altid skal stille dig selv spørgsmålet: ”Er jeg i stand til og vil jeg gennemføre det?”. Hvis du gør dette hver gang, er der en god chance for, at dine hjemme-projekter bliver en succes.

 

  1. Lav research først

Selvom du skal vælge dine projekter omtanke, betyder det ikke at du skal ”give op på forhånd”. Når du er fast besluttet for at gennemføre et projekt, handler det derfor om at gå struktureret til værks – for der er ingen, der kan skifte vinduer i huset, lægge nye tagsten eller skifte et vandrør første gang de prøver det.

Start derfor med at undersøg din problemstilling ved at spørge venner, læse magasiner eller lave en simpel søgning på internettet. Hvis du gør dette vil du i langt de fleste tilfælde komme besværligheder i forkøbet, således at dit projekt i sidste ende bliver gnidningsfrit og til en super god oplevelse.

 

  1. Skaf de rigtige materialer og redskaber

Når viljestyrken og planen er på plads, er der for dig som handyman kun en ting tilbage. Du skal nu ud og anskaffe dig de nødvendige materialer og redskaber, så du kan gennemfører dit projekt på den mest hensigtsmæssige måde. Denne proces varierer fra projekt til projekt, så lad mig her komme med et eksempel:

Du har besluttet dig for, at de gamle vinduer i sommerhuset trænger til en kærlig hånd. Nogle af vinduerne har slået revner, og de resterende er ikke længere isoleret godt nok. Under din research finder du ud af, at det på handyman-niveau ville være fornuftigt at være to om projektet, at du skal benytte en såkaldt ”glas-sugekop” til at holde vinduet stabilt, og at både du og din makker skal benytte glashandsker af sikkerhedsmæssige årsager.

Slutteligt skal du finde en relevant forhandler i dit nærområde eller en online forhandler, der kan levere de nødvendige redskaber og ikke mindst vinduer til projektet.

Der er naturligvis massere af andre gode tips og tricks for en ægte handyman, og du vil løbende også finde dine egne. Men hvis du altid sætterrammerne for dine projekter med de ovenstående 3 råd, så er du sikker på at nå i mål med dit projekt – hver gang!