Undgå skader når du er på fodboldbanen

Det er utrolig sundt at dyrke sport, det hjælper med vægten og du kommer i en fantastisk form, og som sportsudøver oplever du enten at du selv bliver ramt af skader, eller at dine holdkammerater bliver ramt af skader i forbindelse med fodbold, hvor der i 2012 kom en oversigt over de mest ”populære” skader og du kan her i artiklen læse mere om dem og hvordan du kan forebygge din krop imod disse skader.

Fibersprængning

Fibersprængningen er den mest almindelige skade i professionel fodbold, og den forekommer så ofte at den står for 14% af alle skader, og er opstår specielt ofte som en baglårsskade. En fibersprængning er i bund og grund en overrivning af muskelfibrene i en af de store hasemuskler, som resultat af for hård anstrengelse. Fibersprængningen kan forebygges ved hård styrketræning af lårmusklerne, men en professionel fysioterapeut kan også give dig information om hvordan du bedst forebygger sådanne skader, så du også undgår at få en skade under hård træning.

Lyskeskade

En rigtig ærgerlig skade indenfor fodbold er en lyskeskade, faktisk udgør 12,8% af alle skader der opstår indenfor professionel fodbold. En lyskeskade er skade på musklen der ligger på lårets inderside, som står for hoftens indadføre, og kan generelt nedsætte bevægeligheden. Du forebygger bedst en lyskeskade ved at træne lårets inderside og bækkenet.

Ankelforstuvning

En ankelforstuvning eller en forvridning af ledet i anklen, udgør hele 10,6% af alle skader indenfor professionel fodbold, og er typisk en skade på ydersiden af anklen, som bliver forårsaget af at du er opmærksom på terrænet og træder forkert, og der er 2 typiske øvelser der er med til at forebygge skaden.  Typisk vil du forebygge skaden ved at træne din balance, det kan du gøre ved at stå på et ben og prøve at hoppe i trekanter, firkanter eller andre figurer med lukkede øjne. Det kan også forebygges ved at du løfter ydersiden af foden, mens du har belastning på i form af en elastik eller pres på skuldrene fra en holdkammerat. Desuden er professionelle fysioterapeuter eksperter i afhjælpning af diverse skader indenfor fodbold, og andre sportsgrene.

Stødskader

Støder skader er også en utrolig kendt skade, som også opstår i andre sportsgrene hvor der er kontakt med andre spillere, og denne type skader udgør 9,8% af alle skader i professionel fodbold. Stødskader opstår typisk på knæ og ben, og kan gøre afsindigt ondt. Den bedste måde at forebygge denne type skade, er faktisk noget så kedeligt som fairplay, og undgå svinestreger på banen, det er dog ikke altid du kan kontrollere hvordan modspillerne opfører sig på banen.

Du kan læse meget mere om professionelle fysioterapeuter, sportsskader og hvordan du behandler dem, ved at klikke her.