
Enhver gentleman skal have en vis portion selvtillid i køkkenet. Sådan er det bare! Selvtillid kommer selvfølgelig altid fra resultater og resultater kommer fra erfaring og ens egne evner. Så hvis du gerne vil øge din egen selvtillid i køkkenet eller bare tage dine evner til næste niveau, kommer der tre evner som du bør øve dig på i køkkenet.
1: At slibe dine knive
Den første evne du bør mestre i et køkken, er at slibe dine knive. Hvis du har set Tv-programmer med stjernekokken Gordon Ramsey så vil du lægge mærke til at hans næsten altid sliber sine knive ved at slå dem imod hinanden. Dette er en meget erfaren mands måde at gøre tingene på og er ikke noget du behøver at give dig i kast med før du har mestret teknikken.
I takt med at dine knive bliver brugt bliver de nemlig sløve. Der kommer belægninger på kniven som skal fjernes.
Det kan du passende gøre med en slibesten eller ved at bruge keramisk strygestål. Keramisk strygestål har den fordel at det ikke fylder lige så meget som en slibesten og det kan nemt hænges op på væggen i køkkenet så du hurtigt kan få adgang til det, når du skal bruge det. Du ville skulle lave den samme bevægelse som Gordon Ramsey, hvilket du passende kan imponere folk omkring dig med.
2: At kaste en pizzadej
Den næste evne du bør mestre er at kaste en pizzadej. At lave sin egen pizza er en evne som man bliver utroligt glad for. Men at lave dejen er der alt din fokus skal ligge.
Dejen skal nærmest være millimetertynd for at blive helt autentisk. Det gælder om at gøre dejen så spændstig som muligt og her er det at kaste den en meget spektakulær måde at gøre det på. Du skal forsøge at placere dejen på spidsen af dine tre første fingre på hver hånd og herefter give den et let løft.
Du behøver ikke at kaste dejen særligt højt. Du skal så vidt muligt kun vippe med håndleddet og ikke bøje dine fingre. Giv dejen to til tre kast inden du får den tilbage på køkkenbordet.
3: At flippe en pande
Den tredje evne du kan overveje at øve dig på, er at flippe en pande. At flippe en pande er både noget du skal bruge når du skal lave pandekager samt når der skal laves tærter. At flippe en pande skal ligge i håndleddet og ikke i underarmen som det er tilfældet for mange.
Generelt skal du altid sørge for at din pande er smurt med fedtstof, så der er noget der kan slippe. Ved pandekager skal det være smør og ved tærter vil det ofte være karamel, der kan bruges som smørelse. Vi vil anbefale dig at starte med pandekagerne før du går over til tærterne.