Gode råd til boligkøb

Det kan være en stor opgave at skulle købe ny bolig. Der er mange faldgrupper, og store beslutninger der skal tages. Derfor er det vigtig at man klæder sig ordentligt på når man skal købe en ny bolig.

Rådgivning

Når du står og skal købe dine første eller bare næste bolig, er der mange beslutninger der skal tages. Selvom sælger benytter en dygtig ejendomsmægler, er det en god ide at have sin egen ejendomsmægler med på til sidelinjen. Dette betyder ikke at du er nødsaget til at betale ejendomsmægleren et højt salær, hos boligtilbolig kan du som køber, sagtens nøjes med at bruge en ejendomsmægler til sparring. Denne ekstra sparring vil fungere som et kvalitets tjek for dig, og du vil kunne føle dig ekstra tryg i din boligkøbproces. Hvis du ikke har planer om at din bolig skal være dit permanente hjem, men blot ønsker at bo der for en periode så husk beliggenheden. Den gode beliggenhed kan være alt afgørende når du skal have boligen solgt igen, og kan betyde meget for liggetiden. Og hvis liggetiden er vigtigt for dig når du skal have din bolig solgt igen, skal du da også sørge for at boligen passer til flest mulige mennesker. På den måde vil du når boligen skal sælges, få flere interesserede kunder og dermed også din bolig hurtigere solgt. Også er det selvfølgelig en kæmpe fordel hvis du køber en bolig med indkøbs muligheder i nærheden, på den måde når du også ud til endnu flere potentielle købere. Derfor plejer boliger der ligger tæt på byen men er mindre, også at sælge hurtigere end større boliger som ligger ude på landet eller blot længere fra byen. Og hvis din boligs primære målgruppe er børnefamilier, så husk at tjekke om der ligger skoler eller institutioner i nærheden.

Hvad skal du overveje inden du køber ny bolig

Der er mange faktorer der kan være vigtige når du skal ud og købe ny bolig, og det er også meget vigtigt at man her kigger lidt fremad. Udover ovenstående skal man også kigge på sin egen situationer. Står man og er ved at købe en kæmpe bolig, men man ved at børnene flytter hjemmefra inden for kort tid kan det være en god ide at vente lidt med at købe ny bolig. Modsat hvis man køber en lidt mindre bolig, men ved at man inden længe vil få brug for flere værelser er det også vigtigt at tjekke om der er mulighed for at udvide huset med en tilbygning eller lignende. Og meget essentielt er det også at kigge på ens økonomiske situation, overvejer man f.eks. at skifte job og kan derfor risikere at gå ned i løn skal man passe på med at sætte sig for stramt i det. Generelt er det bare rigtig vigtigt at man har en bolig man kan se sig selv i på længere sigt, både personligt og økonomisk.

Hvordan finder du din bolig

I dag er det at finde ny bolig blevet gjort både sværere og nemmere, ved hjælp af den nye teknologi som har ændret danskernes måde at lede efter bolig på. For ved hjælp af diverse bolig sider, kan du nu nemt at få et overblik over alle de boliger der er til salg i det område du søger. Men det er derved også blevet nemmere for alle andre og konkurrencen om de gode boliger kan derfor være hård. Derfor er det vigtigt at man holder øje, samt kontakter sin ejendomsmægler og beder dem holde øje med boliger der også kommer i deres køber-kartotek så de kontakter når der er boliger der matcher dig.