Guide: 4 ting du skal vide, når du skal have nyt armbåndsur

En rigtig gentlemand har et flot armbåndsur. Vi har samlet 4 af de vigtigste tips som du behøver at vide. I denne guide, kan du læse om hvad du skal overveje inden du investerer i et nyt ur til dit håndled.

Urværket – Quartz vs. Mekanisk

Det første du skal tænke på er hvilket slags urværk, du godt kunne tænke dig. Urværket, er det som driver uret og betegnes altså som urets motor. Der findes grundlæggende to forskellige urværker, ’quartz’ og ’mekanisk’.

Quartz ure er de mest udbredte ure på markedet. Et quartz ur, er elektronisk og får strøm fra et batteri som sidder inden i uret. Et quartz ur er typisk billigere end et mekanisk ur.

Mekaniske ure er de ure som repræsenterer ”det gamle ur håndværk”, da det var den slags ure, som der blevet lavet, før quartz uret blev opfundet. Et mekanisk ur er typisk mere sjældent og koster som sagt derfor også mere end et quartz ur.

Rem/lænke

Remme og lænker til ure, findes i mange forskellige størrelser, materialer og farver. De mest populære er en stållænke eller en læderrem. Men du kan også få remme og lænker i f.eks. titan, silikone, gummi, nylon og meget mere.

Remmen eller lænken har virkelig meget at sige når det kommer til looket af dit ur. Med en stållænke, får du et mere fremtrædende og prangende look, hvor du med en læderrem får et mere klassisk og afslappende look.

Vandtæthed

De fleste ure er i dag vandafvisende i en vis grad. Du kan typisk se på urskiven eller på bagkassen præcist hvor vandafvisende uret er. Urets ”vandtæthed” måles oftest i meter eller atmosfæretryk (ATM eller bar). Du bør dog ikke ”teste” om disse angivelser, står korrekt, da der kun er regnet ud hvor meget tryk uret kan klare, ikke hvor meget vand det kan modstå.

Hvis du gerne vil have et ur som du kan bruge til at dykke med, anbefales det altså at du vælger et ur, med angivelsen 20 ATM / 200 meter eller over.

  • 3 ATM = 30 meter
  • 5 ATM = 50 meter
  • 10 ATM = 100 meter
  • 20 ATM = 200 meter

Har du fået skiftet batteri på uret, kan disse tal ikke stoles på længere.

Ekstra funktioner

Med tiden, er der også blevet opfundet et væld af ekstra funktioner, som du kan finde i de forskellige ure. Du kan i dag få f.eks. GPS-teknologi, solenergi (quartz), flight mode, perpetual kalender og mange flere.

Man kan i dag også få smart watches, som kan forbindes med din smartphone.

Er du blevet interesseret i et nyt ur? Så kan du hos Ur Kompagniet, finde ure til mange forskellige priser, fra mange forskellige mærker, herunder f.eks. Armarni ure, Hugo Boss ure, Festina ure, Seiko ure og mange flere.