Guide: Sådan holder du den perfekte fest

Vil du gerne afholde verdens fedeste fest? Så læs denne guide! I denne guide, kan du læse alt hvad du behøver at vide, hvis du gerne vil imponere dine gæster og derfor holde den ultimative fest.

Planlæg din fest i god tid

Det er en rigtig god ide at planlægge din fest så lang tid før afholdelsen som muligt. Både fordi at der er en større chance for at dine gæster ikke skal noget andet den dag, og fordi du derfor har meget længere tid til at planlægge den perfekte fest, for dig og dine gæster.

Hvad er formålet med din fest, og hvilke gæster vil du gerne invitere?

Når du har besluttet dig for at holde enten fest, har du ofte allerede et formål, dette kan f.eks. være fødselsdag, bryllup, barnedåb, konfirmation eller en anden fejring. Ens for alle disse fester er at du allerede har et formål, nemlig at fejre noget.

Du kan også bare have det formål, at du gerne vil samle alle dine venner og/eller din familie ved at afholde en privatfest, julefrokost, temafest eller lign.

Når du har fundet ud af hvad formålet med din fest er, skal du finde ud af hvor mange og hvem vil du gerne invitere med til din fest. Vil du holde en stor fest for 200 mennesker, eller vil du afholde en lidt mere intim fest for 10-15 af dine nærmeste?

Lokation

Når du ved hvor mange gæster du vil invitere, er det vigtigt at der er plads til dem alle sammen, der hvor du holder festen. Så hvis I skal være 200 mennesker, kan det godt være det bliver lidt trængt at holde festen hjemme i stuen.

Men der findes mange muligheder for at afholde en stor fest, du kan eksempelvis afholde din fest i et lejet lokale, i et telt i din eller en bekendts have, i et lejet diskotekslokale eller noget helt fjerde.

Når du vælger lokationen, skal den selvfølgelig også afspejle det du gerne vil opnå med festen. Et diskotekslokale passer måske ikke så godt til en barnedåb. Din lokation for festen må altså godt passe sammen med formålet.

Skab en ”wauw-effekt” hos dine gæster fra start til slut

Fra du starter planlægning til festen slutter, gælder det for dig som afholder festen om at skabe en wauw-effekt for alle dine gæster, det er disse ting der vil gøre din fest helt perfekt og gøre sådan så din gæster kan huske din fest.

I de næste par afsnit, kan du få et par tips til hvordan du kan skabe en wauw-effekt til din fest:

Lav flotte invitationer

Når du skaber en wauw-effekt ved dine invitationer, gør dette at dine gæster sætter deres forventninger op allerede der. De vil derfor også være mere tilbøjelige til at engagtigere sig meget mere i din fest. Afholder du f.eks. en temafest, hvor du allerede i invitationen giver dine gæster et indtryk af at de virkelig kan forvente at du går all-in, har de også mere lyst til at gå all-in i dit tema.

De fleste som afholder en fest i dag, sender blot en invitation til deres gæster via en ”begivenhed på Facebook” eller ved at starte en samtale i Messenger. Det er der virkelig ikke noget personlig ved.

Hvis du laver en virkelig flot invitation, hvor dine gæster kan se at du selv har skrevet deres navn på, er der en langt højere sandsynlighed for at du giver dem en wauw-følelse.

Du kan jo spørge dig selv om hvad du selv synes er fedest: at få en besked som du alligevel glemmer på din smartphone, eller at få en personlig invitation med posten, som du kan hænge op på dit køleskab, og gå og kigge på imens du venter på at festen skal starte.

Pynt op til anledningen


Der findes i dag masser af butikker, hvor du kan købe alverdens slags pynt, til en hvilken som helst anledning. Din op pyntning er det første dine gæster ligger mærke til, når de ankommer til din fest. Det er her du virkelig viser dem hvad du har lagt i det, og hvad de kan forvente af din fest. Du må derfor aldrig gå ned på op pyntningen til din fest.

Invester i nogle ”ekstraordinære” ting til din fest

Invester i nogle lidt mere specielle ting til din fest, som man måske ikke normalt ser til alle fester. Her er et par ideer til ting som du kan leje, som kan gøre din fest lidt federe og lidt mere speciel.

  • Lej nogle gode højtalere og noget fedt lys, som kan hjælpe med at sætte den stemning som du vil have.
  • Lej en DJ, som kan komme og spille dit dansegulv op til dans.
  • Lej en bartender, som kan lave gode drinks til din fest.
  • Lej et Beer Pong Bord som dine gæster kan bruge til at spille det sjove øl spil på.
  • Lej en ”selfie-maskine”, som dine gæster kan bruge til at tage selfies med hinanden.
  • Lej en slush ice- eller popcorn maskine.

Med en eller flere af disse ting til din fest, vil dine gæster helt sikkert få en wauw-oplevelse til din fest. Du kan altid kontakte et event-udlejningsfirma og se om de har noget som passer til din fest.

Lav specielle drinks til dine gæster

Det sidste forslag vi har, som du kan bruge til at skabe en wauw-effekt hos din gæster er at lave nogle godt cocktails eller drinks til din fest. Der er flere måder du kan gøre dette på. Du kan f.eks. lave nogle kander med forskellige slags drinks i, du kan købe nogle ”beholdere” som dine gæster selv kan tappe fra, eller du kan blot klargøre en lille bar, hvor der ligger en masse forskellige ingredienser, som dine gæster selv kan bruge til at lave deres egne ”luksus-cocktails”.

Se f.eks. denne video for at få inspiration til nogle nemme men flotte og populære drinks.

Det ser forresten også altid ekstra lækkert ud, hvis du servere dine drinks/cocktails i flotte glas.

Du har ved at læse hele denne guide, forhåbentlig fået et par gode fif, som du kan bruge når du holder verdens fedeste fest.