Gode råd til manden, der vil købe bolig

Når man er færdiguddannet og med fast job, kan det være ideelt at begynde at lede efter en bolig, man kan købe. Banken er mere villig til at låne penge til en kunde, som har fast indtægt og et højt rådighedsbeløb fremfor en kunde på SU. Derfor bringer vi dig her gode råd til at sætte overvejelserne godt i gang.

Ejerbolig – din helt egen bolig

Der findes forskellige typer bolig, som du kan købe, hvorfor vi bringer dig information om både ejerbolig og andelsbolig.

De færreste personer har pengene til at købe en bolig, hvorfor de fleste låner penge i banken. Ønsker man at låne penge til en ejerbolig, vil banken være mere tilbøjelig til at udlåne flere penge end til for eksempel en andelsbolig. Dog skal man have in mente, at en ejerbolig også er dyrere end en andelsbolig.

Ved lån af penge til ejerbolig, har man muligheden for at optage et realkreditlån, som er et billigere lån i modsætning til almindelige banklån. Med et realkreditlån kan man opnå en lavere og fast rente, hvilket er en stor fordel, da et sådant lån strækker sig over en lang periode.

Hvis man ønsker at investere i en ejerbolig, skal man tænke på, at man også skal have penge til udgifter. Da det er en ejerbolig, står man nemlig selv for vedligeholdelse.

Andelsbolig

En andelsbolig er som udgangspunkt billigere end en ejerbolig, hvorfor det sandsynligvis vil kunne være nemmere at låne penge i banken til denne, da det er et mindre beløb, der er tale om – set i modsætning til en ejerbolig.

Man kan dog ikke optage realkreditlån i forbindelse med køb af andelsbolig, da dette er forbeholdt køb af ejerbolig. Dermed vil man være nødsaget til at optage et dyrere lån end et realkreditlån.

Ved andelsbolig er man dog heldig at spare penge på vedligeholdelse, da andelsforeningen står for dette. Derfor behøver man ikke at bekymre sig om uforudsete udgifter, da det ikke er ens egen pligt at ordne, som andelsboligejer.
* Dog bør du undersøge foreningens økonomi, før du køber dig ind.

Få styr på flytningen

Når du har besluttet dig for en bolig, som du gerne vil købe, og lånet er gået igennem, er det på tide at få flyttet alle møbler og alle ting over i den nye lejlighed.

Det kan være ganske besværligt at flytte sine ting fra et sted til et andet, hvorfor det er en god idé at alliere sig med noget hjælp. Det kan blandt andet være i form at et flyttefirma som DMU-flyt.dk og sine venner, som sikkert glædeligt vil hjælpe for kolde øl og lækker pizza.

 

Går du med tankerne om boligkøb, bør du grundigt overveje om du skal kigge efter andelsbolig eller ejerbolig. Det er en god idé at tale med din bank sideløbende, så du kan fremvise de forskellige boliger, du finder. Dermed kan I i fællesskab få talt om dine lånemuligheder, som du kan lede videre ud fra.