Portræt af en Gentlemand – manden bag Wolverine

Vi har efterhånden oplevet ham i flere fantastiske film. Hvad enten Hugh Jackman spiller rollen som tryllekunstner i The Prestige, desperat far i Prisoners, kvindebedårer i Australia eller mutant i X-men er det altid med en vis bestandig styrke bag rollen. Allermest kendt er Jackman for sin eviggørelse af den plagede og utilpassede Wolverine med den enorme styrke, evige liv, lange kløer og de polstrede bakkenbarter.

Den nyeste film, Logan, der stiller skarpt på Wolverine, og hvad der gemmer bag det hårde ydre, hitter i øjeblikket i biografen med vældig fine anmeldelser til følge. Vi er så vant til at se ham spille stærke karakterer, at man til tider helt glemmer, der måske gemmer sig en anden mand bag de mange ansigter. På samme måde som filmen stiller skarpt på Wolverine, vil der derfor i det følgende blive stillet skarpt på manden bag Wolverine, privatpersonen Hugh Jackman

 

Problematisk barndom

I et interview for ikke længe siden åbnede Jackman offentligt op for første gang nogensinde. Her fortalte han om, hvordan hans mor havde efterladt ham, og hvordan det i mange år efterfølgende plagede ham:

I was the youngest. I used to be the first one home and I was frightened to go inside. I couldn’t go into the house on my own. I’d wait outside, scared, frustrated”

I interviewet fortæller han om sine mange dæmoner og om hvordan, han var bange for rigtig mange ting. Det indebar blandt andet at være bange for ting som mørke, højder og det at være alene, hvilket bevirkede at han under store dele af sin opvækst følte sig magtesløs. Følelserne af magtesløshed og ensomhed kom til udtryk form af en rebelsk, oprørsk fase af sit liv.

 

Sporten og skuespillets indvirken

Heldigvis kom han på bedre veje, da han fandt ud af, han havde talent for sport. Jackman gjorde sig blandt andet positivt bemærket i Rugby og Cricket, men interesserer sig også for svømning, højdespring, basket og fodbold, hvor han støtter den mindre klub Norvich City FC.

Til sidst var det dog skuespillet, der viste sig som hans endelige kald. At være på scenen eller bag kameraet er der, hvor han har fundet sin frelse, og der hvor han er allermest lykkelig. Skuespillet kom så naturligt for Jackman, at der modsat mange andre karrierer ikke gik lang tid, før han kunne leve af det. Som han selv siger, kan det godt være, han optræder for et publikum, men alle de følelser han formidler er ægte.

 

Evige kamp mod sygdom

Verden begræder nyheden om, at den sejlivede cancer er vendt tilbage for den sjette gang. Han har bekæmpet sygdommen i over fem år nu, hvilket er helt utroligt med tanke på, han stadig har været aktiv som skuespiller i rollen som Wolverine. Når man tænker på, hvad det rent fysisk kræver at bekæmpe kræft, er det ikke til at forstå han samtidig kan være i så overnaturlig god form. Han har endda haft mange operationer, men lige lidt hjælper det. Sygdommen bliver ved med at komme tilbage.

Så respekteret og beundret som han er i Hollywood, er det ikke overraskende at se hvor knuste hans kollegaer er. Men ligesom han har gjort hele livet, vil Hugh Jackman kæmpe en indædt kamp. Han har haft oddsene imod sig, og hvis nogle skal komme igennem det, er det ham. Vi ønsker ham alle god bedring.