En rigtig mand er en belæst mand

Der er forskel på dannelse og uddannelse. Hvor rigtig mange i dagens Danmark er uddannede, er der desværre en tendens til, at mænd i dagens samfund bliver mindre og mindre dannede.

Det lyder måske som lidt af et postulat, men smartphonens opfindelse er en af de vigtigste årsager til denne negative udfordringer. Folk sidder og laver mere eller mindre ligegyldige ting med deres smartphone i stedet for at sidde med en interessant bog.

At læse er en stor del af ens dannelsesproces, og noget alle bør fokusere på. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan du kan blive bedre til at erstatte smartphonen med bogen.

Bliv inspireret af dit sociale netværk

Som med alt andet er det bare lettere at finde motivation til noget, man gør sammen med andre. Det gælder også her. Det betyder ikke, at du behøver at melde dig ind i en bogklub, men hvis du slår dig sammen med andre venner, der også har et behov for at blive en dannet mand, kan I jo holde gejsten op sammen.

Hvis du er så uheldig, at du ikke kender nogle, der er interesserede i at læse, er du jo så heldig at leve i en digital tidsalder. Her kan du finde inspiration på diverse hjemmesider. Du kan endda kommunikere med personerne bag og dele erfaringer, glæder og skuffelser. Hvis det lyder interessant, kan du klikke her og blive præsenteret for en, der har samme boglige interesse.

Drop ’fastfood’ bøgerne

Det lyder måske lidt underligt. Fastfood er da noget, man spiser, tænker du måske? Men det er bare en betegnelse for ting, der måske umiddelbart når du gør det virker meget fedt, men som der, når det kommer til stykket, egentlig ikke er noget dybdegående med.

Lad være med at blive lokket af den nye Liza Marklund bog, som måske er meget underholdende lige i starten, men prøv at udfordre dig selv med en bog, der har lidt mere indhold. Det tager måske lidt længere tid at vænne sig til det lidt mere komplekse sprog, men det er en del af dannelsesrejsen og vil føle meget mere tilfredsstillende, når du først har fået hul på bylden.

Forslag til forfattere

En af vor tids største forfattere er uomtvisteligt Jonathan Franzen. Han har lavet en del bøger, men det er tre der virkelig skiller sig ud. Det er henholdsvis, Freedom, The Corrections og Freedom. Disse er alle helt fantastiske, og med ham gør det ikke noget, du læser mere end af hans bøger – tværtimod

Haruki Murakami er en anden forfatter, du simpelthen bør stifte bekendtskab med. Han har lavet en god håndfuld bøger, som alle er værd at læse. Hvis et par af hans bøger skal fremhæves, er det Kafka on the Shore og Wind-Up Bird Chronicle. Hans bøger bevæger sig med elegance på den hårfine grænse mellem det realistiske og surrealistiske. Simpelthen en fornøjelse at læse.

Vælger du ikke at være belæst men bare ud og have det sjovt, så kan vi anbefale Simba Games. Det er noget, som alle mænd kan relatere sig til og tage sjov i med vennerne. Start billigt og vælg en bonuskode til Simbagames her.