Den rigtige mand har styr på sine adgangskoder i boligen

Dine adgangskode er det sidste forsvarsværk mod nysgerrige øjne. Der er mange mennesker, der er interesserede i at få dine adgangskoder. Det kan også være, hvis det bare er til din mail. Ved at få adgang til din mail, kan man med lidt list komme videre til dine andre adgangskoder, og når først uheldet er ude, er det en forfærdelig sag at komme tilbage igen.

I artiklen der følger får du viden om, hvordan din adgangskoders sikkerhed kan blive kompromitteret, og hvordan du laver sikre adgangskoder

Hvordan er adgangskoder udsatte?

Eftersom der er mange regler i forhold til at skrive stærke adgangskoder, vil artiklen først komme ind på, hvorfor det overhovedet er vigtigt at sikre adgangskoder. Hvorfor vil nogle overhovedet hacke min konti, Kan du meget vel tænke? Der er et par måder, hvorpå dine konti adgangskoder kan blive kompromitteret.

  1. Nogen er ude på at ramme dig. Generelt set er der bare mange, der gerne vil tage et kig indtil til dit personlige liv.
  2. Du bliver offeret for et hacker-angreb. Det kan både være at hackere prøver at få adgang til en masse konti på én gang, og at det bare er din der er målet. Uanset hvilken en af disse muligheder det er, så er du i slemme problemer. Hertil vil hackerne systematisk tjekke alle mulige adgangskoder, indtil de finder det rigtige. Hvis adgangskoden er nem, eller allerede har en idé om forudsætningerne for din kode, bliver denne her proces væsentligt lettere for hackerne.
  3. Der er et data brud: Oftere end hvad godt er, hører man om en situation, hvor en kæmpe virksomhed er blevet udsat for hacking, og mange millioners konti er blevet kompromitteret.

Hvad er en god adgangskode?

Selv med muligheden for data brud, er det stadig vigtigt at lave en adgangskode, der kan modstå hacker-angreb og såkaldte ’frenemies’. Det er op til kompleksiteten af din adgangskode at undgå sådanne angreb.

Idealt skal dine passwords minimum være 16 tegn og indeholde både kombinationer af tal, symboler og store og små bogstaver.

Hvordan skaber man gode adgangskoder?

Det svære ved at skabe gode adgangskoder lægger i at huske dem, når de er lavet. Derfor kan man benytte sig af et system til at skabe og memorere komplekse adgangskoder. Det kan for eksempel gøres ved at lave en sætning som: ”Jeg håber FC Barcelona vinder Champions League i 2018”. Herefter skal du tage initialerne af hvert et ord, tal og symboler til at skabe din adgangskode: JhFCBvCLi2018. Dette password er næsten umuligt at bryde, og det er samtidig let at huske.

En anden mulighed er at benytte sig af adgangsgeneratorer i form af offline programmer. Disse vil programmer vil på samme måde som ovenstående hjælpe dig med at generere en kompleks adgangskode, der er let at huske.

Holde styr på dine adgangskoder

Da det på det stærkeste bliver anbefalet, at du ikke benytter dig af den samme adgangskode flere gange, kan det være meget svært at holde styr på hvert eneste 16 karakter lange adgangskode. Specielt når det både indeholder tal, symboler og store og små bogstaver.

Den bedste metode at holde styr på dine passwords er ved at have dem alle sammen på et usb stik, som du har gemt et sikkert sted. Du kan også skrive dem ned manuelt. Lad endelig være med at skrive adgangskoderne på din telefon, da det er den ting, der bliver stjålet oftest.

I den digitale tid vi lever i, er det næsten det samme at have styr på den digitale sikkerhed, som det tidligere var bare at have styr på sikkerheden generelt. Derfor skal du som en rigtig mand værne om dig og din familie og gå oppe i dette her.