Sådan gør du bedst din bolig forårsklar

Hvis du er indehaver af en bolig enten i form af et hus eller en lejlighed, er du sandsynligvis klar over at det kræver vedligeholdelse af den ene eller anden grad. Hvis man har en stor bolig og man gerne vil have den til at stå spitze til foråret vil det være en god idé at give den en overhaling indvendigt som udvendigt. Det er midlertidig en proces som kan være svær at overskue, men fat mod. Her kommer nogle tips til hvordan du gør boligen forårsklar.

 

 

Det kan være svært at skulle være både familiefar, karrieremand og ikke mindst ægtemand på samme tid. Her kommer nogle tips til, hvordan du bære dig ad med at få gjort din bolig forårsklar som en anden handymand uden at skulle gå på kompromis med de andre ting du skal nå i en travl hverdag.

Lav en plan

Næsten ligegyldigt hvilke former for projekter man skal i gang med vil det være en fordel, at lave en udførlig plan til hvordan skal føres ud i livet. Her vil det med større projekter være smart at lave en projektplan og indsætte såkaldte milepæle. En milepæl kan eksempelvis være, at man inden en bestemt dato skal have revet et hegn ned. Fordelen ved at dele større mål op i små bidder er, at de ikke føles så uoverkommelige og på den måde vil man have en større motivation for at få dem ført ud i livet.

Det giver en større indre ro at have en plan, i og med at man ved, hvis man bare når de forskellige milepæle, så vil der til sidst være det slutprodukt man drømte om i begyndelsen.

Få det rigtige udstyr

Når ”man gør det selv”, så er det vigtigt man er klar over, hvilket udstyr der skal bruges i forbindelse med renoveringen. Det kan ikke betale sig, at man står midt i et projekt, hvorefter det går op for en, at det ikke kan realiseres på grund af manglende udstyr.   Eksempelvis er der mange forskellige processer der skal være færdige, når man skal male et gulv, væg eller et loft.  Lad os bruge væggen som eksempel, her skal først gøres rent, måske skal der spartles, således væggen er helt jævn. Hvis det er en væg af træ, så vil der sandsynligvis være brug for træbeskyttelse, som er muligt at finde her.

Når dette er gjort, så skal væggen gøres rent igen, så der ikke bliver malet på snavs og skidt, hvilket kan ses når malingen bliver påført.  Dernæst skal der en specifik grunder til, så malingen hænger ved, hvorefter den farve væggen skal have skal påføres over flere gange. Hvis der er et af de led, som bliver negligeret, så vil resultatet også være derefter. Dette kan midlertidig undgås ved både at have den rigtige plan, men også det rigtige udstyr.