Sådan vælger du det rette jakkesæt

Et af de vigtigste items, som en mand skal have i sin garderobe, er et jakkesæt. Der er så mange begivenheder, hvor man skal have et jakkesæt, så man lige så godt få det købt med det samme. Det kan dog godt være svært at finde det helt rigtige jakkesæt. Man skal bestemme pasform, farve og stof. Første råd er dog ikke bare at vælge det første og billigste. Man bør i stedet overvejede at investere i et dyre jakkesæt, da det kan bruges igen og igen. Læs mere i denne jakkesæt guide.

Vælg den rigtige størrelse jakke

Det er desværre ikke en simpel opgave at vælge den rigtige størrelse. Der er nemlig flere faktorer, man skal tænke på.

Længden af jakken skal hverken være for lang eller for kort. Hvis den er nogen af delene, vil det se dumt ud, og man vil ikke længere se stilet ud – hvilket jo ellers er pointen med et jakkesæt. En tommelfingerregel er, at enden af jakken cirka skal nå midten af ens håndflade, når man står op.

Man skal også holde øje med længden af jakkens ærmer. Igen kan man gå ud fra, at hvis man står op i en afslappet tilstand, skal ærmerne stoppe et par centimeter, før ens tommelfingerknogle stopper. På den måde kan man stadig se lidt af skjorten, og det ser altså rigtig godt ud.

Derudover skal jakken også sidde godt. Den må hverken være for stram eller for løs. Hvis der er en masse overskydende stof foran, når jakken er knappet til, er den alt for stor. Hvis den derimod trækker sig sammen på grund af de knappede knapper, er den for lille.

Jakkesæt til mænd er dog utrolig svære at finde, hvis de skal opfylde disse størrelseskrav. Ofte vil jakken måske passe, mens ærmerne er alt for lange eller korte. Som løsning til dette kan man vælge at få et skræddersyet jakkesæt. Det er naturligvis lidt dyre, men pengene er helt sikkert godt givet ud.

 

Denne farve skal du vælge

Det kan være meget svært at vælge en farve til hele jakkesættet. Men det kommer faktisk meget an på, hvad man bedst kan lide. For eksempel er der nogen, som sagtens kan bære et rødt jakkesæt – det handler meget om, hvordan man fremstiller sig selv, og om man virker selvsikker. Hvis man gerne vil have et jakkesæt, som kan bruges igen og igen i forskellige situation, bør man gå efter enten et sort, mørkegråt eller mørkeblåt. Disse farver er meget neutrale og passer til enhver situation.

Man skal dog også vælge hvilket stof, det skal være lavet af. Det kommer især an på, hvornår jakkesættet skal bruges.

Uld er et meget populært stof, men det er rigtig varmt. Så hvis man planlægger, at det skal bruges om sommeren, bør man tænke sig godt om. Det er ikke særlig charmerende, hvis man sveder rigtig meget i et ellers flot sæt.

Et godt alternativ i ud er bomuld. Det har mange af de samme egenskaber – men det er mere åndbart og derfor egnet til sommerens varme dage.