Sengen, der er en rigtig mand værdig

Som herre i eget hus er det vigtigt, at man har den helt rigtige seng. Det er nemlig til den, man trækker sig, når dagen er omme, og det er i denne, man har både de sidste og første vågne timer i døgnet.

I artiklen her vil vi fortælle dig, hvordan man kan forbedre kvaliteten af sin søvn som mand, og hvordan man skal indrette sit soveværelse, hvis man vil have den eftertragtede følelse af at være oplagt, når man står op om morgenen.

Vælg en seng, der er en konge værdig

Sengen er omdrejningspunktet i soveværelset, og man må ikke undervurdere effekten af en god seng. Har man ikke taget alle forhold i betragtning, når man vælger sin seng, kan man ikke være sikker på, at denne er det bedste valg for dig.

Som gentleman er det vigtig, at man altid er oplagt og klar på dagens udfordringer – hvad end man arbejder på kontor eller ude i marken. Derfor skal man sørge for, at man har de bedste forudsætninger for at få en optimal søvn. Dette gøres ved at have en rigtig dobbeltseng, en god dyne og en behagelig pude. Har man ikke det, kan det være svært at få den helt optimale søvn, og har man ikke det, ender man med at være træt og uoplagt i hverdagen. Søvn er nemlig ikke noget, man skal spøge med, og faktisk er mangel på søvn en af de allerværste lidelser, man kan have. Det kan ligestilles med mangel på D-vitamin eller kronisk træthed, og det er noget, der vil påvirke hele ens tilværelse, hvis man ikke passer på.

Når man skal vælge sin dobbeltseng, er det eneste, der betyder noget, madrassen. Hvis man vælger en forkert madras, går det udover ens ryg. Og har man ubehag i ryggen, går det ud over den effektive nattesøvn, hvilket efterfølgende påvirker hele kroppen. Derfor er det specielt vigtigt, at man er opmærksom, når man vælger sin madras. Her er den vigtigste faktor hårdheden, og denne afhænger af din vægt. Desto tungere man er, desto hårdere en madras skal man have. Overholder man ikke disse retningslinjer, er madrassen ikke optimal, og så er det altså i denne situation, at man pludselig har en madras, der faktisk gør mere skade end gavn. I forhold til reglerne vedrørende vægt og hårdhed er disse angivet på de enkelte madrasser. Derudover kan det være en fordel at forhøre sig hos forhandleren ift. yderligere forhold, der kan have betydning for din søvnkvalitet. Du kan finde kvalificerede bud på gode madrasser her.