Vær en gentleman, og hav styr på økonomien

Hvis du er en rigtig mand, så har du styr på økonomien. Det gælder både i dagligdagen, når regningerne skal betales, eller når du er ude og spise med damen. Her får du et par gode råd til, hvordan du holder styr på finanserne.

Der skal være system i papirerne

I hjemmet er det vigtigt, at du holder styr på dine regninger. Selvom det meste kommer til os elektronisk og via mail i dag, så havner der stadig vigtige papirer og breve i postkassen engang imellem. Netop derfor, kan det være nemt at overse disse, hvorfor det er en god idé at sætte rudekuverterne i system, så snart de kommer ind ad døren.

Når du har styr på dine regninger, så går det som oftest også mere gnidningsfrit med at få dem betalt. Måske finder du ud af, at du har udgifter du kan spare væk i budgettet – udgifter som du bare betaler, uden at tænke over det.

Der er også god mulighed for, at du finder fysiske regninger, som du med det samme kan få tilmeldt din betalingsservice. Din kæreste vil elske dig for din overskud og økonomiske overblik.

De elektroniske rudekuverter

Ligesom det kan være let at glemme de få men vigtige regninger, der måske kommer ind af døren, så kan man faktisk også nemt glemme, at man har en E-Boks, hvor der ugentligt ankommer mere eller mindre vigtige breve fra din bank, det offentlige, din læge, din uddannelse, dit arbejde mm.

Gør dig selv en tjeneste, at ryd op i din E-Boks en gang om måneden. Gå rent faktisk ind i de forskellige breve, og tjek dit seneste kontoudtog eller din oversigt over dine lån. Her er der god chance for at spotte fejl i din lønseddel eller at finde ud af, at du har brugt uhensigtsmæssigt mange penge på tøj, guf eller andre fornøjelser, den sidste måned.

Det er sundt at få et overblik over sin elektroniske postkasse, fordi man ofte bare tænker, at den passer sig selv. På den måde kan du blive bedre til at skabe en fornuftig økonomi for dig og din familie eller parforhold. Vil du have flere råd til en smart økonomi, så besøg jyskelaan.dk, hvor du kan få mange gode tips, tricks og vejledninger til det gode lån.

En fair økonomi i parforholdet

Vil du vise sig fra din bedste gentleman-side, så bør du selvfølgelig også tale økonomi med din partner. Og her handler det ikke om, at du som den gentleman du er absolut skal betale for din date eller din kæreste, hver gang i er ude. Men det er god stil at vise lidt økonomisk overskud, hvis din kæreste går en periode i møde, hvor finanserne er små. Hun ville sikkert gøre det samme for dig.

Derfor er det i det hele taget en god idé at tale om de penge i tjener, hvordan de skal bruges, hvad der skal deles, og hvilke ansvar i hver især har. Er det eksempelvis fair, at det altid er kæresten der køber ind og slæber de store indkøbsposer op ad trapperne og ind i hjemmet? Er det kun dig der skal betale alle jeres bredbånds abonnementer, tv-pakker og lignende, bare fordi det er dig der har mest styr på det og derfor også dig der har bestilt og betalt for det?

Tal om tingende, se jeres fælles udgifter og økonomi igennem – så har du gjort dit for at være en ægte gentleman i dit forhold.