En fri mand med mundvigene opad og panden mod fremmede egne

Alle der har læst den fantastiske bog ’Shantaram’, husker formentlig starten, hvor hovedpersonen, en fange på flugt, endelig når til Indien og friheden. Da det går op for ham, at han endelig er fri, siger han til sig selv: ”Jeg er en fri mand, det farligste væsen der findes”.

Derefter kæmper arbejder han sig op gennem Indiens slum, forbi forbrydere, kommer i fængsel og forelsker sig hovedkulds. Det lyder som rent fiktion, men den er faktisk bygget på rigtige hændelser.

Ovenstående lyder vildt, men der er noget om snakken. Du kan selvfølgelig ikke fuldstændig vende samfundet ryggen, men der er et eller andet over ikke at have nogen eller noget at stå til ansvar for udover sig selv. Det er sjældent det sker, og du kan formentlig kun gøre det i en periode, men den periode vil helt sikkert føles meget speciel.

’Into the wild versionen’

Der er flere måder du kan påbegynde sådan et eventyr. En af dem er måden som i filmen Into the Wild. Her begiver en ung fyr, der lige har afsluttet sin uddannelse med højeste udmærkelse og som har både penge og popularitet, sig ud i vildmarken.

Ude i vildmarken står han kun til ansvar overfor sig selv. Han møder modgang, der også til sidst bliver hans endeligt, men samtidig finder han lykken og en indgående styrke i sig selv, som han ellers ikke vidste, han besad. Det er en rørende og givende film om en mand med et inderligt ønske om at blive fri.

Mange mener, at mennesket egentlig ikke er beregnet til at bo i et samfund, men at det er nødvendigt onde, fordi vi simpelthen ikke kan enes med hinanden. Manden i Into the Wild både bekræfter, at vi egentlig ikke bør indgå i en samfundspagt, men bekræfter også vores manglende styrke og evne til at overleve i vildmarken.

Nomadeversionen

Denne version minder lidt om den ovenstående. Det der adskiller dem er, at personer der vælger denne version ikke foragter samfundet, men mere foragter at blive forankret til et sted. De vil være frie og bevæger sig fra sted til sted uden nogen intention om at forblive for lang tid det ene eller andet sted.

Der er utallige eksempler på dette. Rent praktisk vil det være en idé kun at pakke det fornødne, og måske benytte sig af en cykel som transportmiddel. Hvis du ikke er vant til den fysiske anstrengelse, vil du formentlig støder på forskellige gener forbundet med at sidde på en cykel så lang tid. Det kan være noget så åndssvagt som begyndende eller allerede etablerede hæmorider, hvorfor du formentlig skal på en hæmoride kur. Ved at klikke her bliver du præsenteret for produkter, der imødekommer sådanne problematikker.

Det er en meget god idé at være forberedt på lignende udfordringer, da de virkelig kan være svære at komme til livs, når du først har påbegyndt turen med mundvigene opad og panden mod fremmede egne.