Øg husværdien med en gulvslibning

Har du planer om at sælge huset i nærmeste fremtid? Så er der mange penge at hente, hvis blot du investerer i istandsættelse af huset. Det kan virke ulogisk at smide penge efter et projekt, som man alligevel ønsker at sælge. Dog kan du øge din husværdi med mange penge, hvis blot du tager dig tiden til at istandsætte huset inden du sælger. I denne artikel finder du gode råd til, hvordan du kan øge dit hus’ værdi med en gulvslibning.

For at få det maksimale udbytte af din husistandsættelse, skal du selvfølgelig selv klare istandsættelsen. Når du vælger at gør-det-selv løsningen, så sparer du unødvendige penge på at få professionelle fagfolk ud at hjælpe dig. Hvis du bare har hænderne skuret nogenlunde på, så skal vi nok guide dig til, hvordan du får et godt resultat med din gulvslibning.

Du kan øge din husværdi med mange penge, hvis du sliber dit gulv, og det er bestemt ikke en dyr investering for dig. Er du ikke den glade ejer af en slibemaskine og hvad der ellers behøves til gulvslibning, så kan disse lejes i diverse byggemarkeder. Dertil skal du købe slibebånd og slibeolie, hvis gulvet på nogen måde er behandlet med enten lak eller maling. Når du har disse ting, så er du klar til at forberede dig på selve gulvslibningen.

  • Fjern alle møbler, lamper, gardiner – alt hvad der er i rummet, da slibning støver ufattelig meget, så undgå at alle møblerne er dækket til med støv.
  • Dyk søm med en hammer, som der sidder i vejen, således slibemaskinen ikke ødelægges.
  • Fjern alle fejelister, som er langs alle vægge samt dørtrin, således gulvet også bliver slebet her.
  • Udskift ødelagt træ, således du får et optimalt resultat. Der er ingen grund til at slibe gulvet, hvis over halvdelene af træet er beskadiget.
  • Rengør gulvet, således der ikke er unødvendige forhindringer. Desuden er det en god idé at advarer naboerne, da gulvslibning larmer meget, og desuden også tager en del timer.

Når du har klaret alle forberedelserne, så er det tid til selve gulvslibningen. Hvis gulvet moderat trænger til at blive slebet, så skal det slibes af tre omgange.

  • Den første omgang er en såkaldt grovslibning med et slibebånd med korn 16 eller 24 (tallet står på bagsiden af pakken, ellers spørg byggemarkedet).
  • Anden omgang er en mellemslibning, hvor du skal benytte slibebånd med 40 eller 60 korn.
  • Du skal slutte din gulvslibning af med en finslibning, hvor du benytter slibebånd med korn 80 eller 100.

Når du skal benytte slibemaskine, så sørg for at du har ledningen over skulderen, således den ikke kommer i vejen. Dertil er det vigtigt, at du ikke haster på processen, men i stedet kører langsomt med maskinen. Sørg desuden for, at du hele tiden har fuld kontrol over maskinen, sådan at du får et jævnt resultat. Dertil skal du jævnligt kontrollere, at slibebåndet sidder korrekt.

 

Nu hvor du har øget din husværdi med en gulvslibning, så kan du lige her kontakte en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at vurderer, hvor øget en værdi, som din hus har fået ved din investering.