Sådan får du sexlysten tilbage

Har du mistet lysten til sex? Det er meget normalt, at man på et tidspunkt i livet mister lysten til at have sex. Uanset hvor svært det lyder, så kan du sagtens finde sexlysten frem fra gemmeren. Læs mere hvordan du gør det i denne artikel.

Årsager til manglende sexlyst

Der kan være mange grunde til, at lysten til sex er forsvundet. Sexlysten er styret af diverse stoffer i vores kroppe samt i hjernen. I forskellige stadier i livet påvirkes disse stoffer, hvorfor man kan opleve perioder med manglende sexlyst. Der findes typisk altid en grund til, hvorfor man ikke har lyst til sex. De typiske grunde er følgende.

 

  • Stress er en af de hyppigste årsager til, at sexlysten er forsvundet. Det skyldes, at energiniveauet er kronisk lav, hvorfor der ikke er overskud til at dyrke sex.
  • Problemer i parholdet. Hvis dig og din partner er inde i dårlig periode, så har det stor effekt for både din og din partners sexlyst.
  • Sygdom er udmattende for kroppen, hvilket resulterer i, at overskuddet til sex er ikkeeksisterende. Hvis det givne sygdomsforløb indebar medicin har det ligeledes stor effekt på lysten.

Sådan får du sexlysten igen

Selvom det kan virke helt uoverskueligt, er det vigtigt, at du indser, at det ER muligt at finde lysten tilbage. Det er en god idé at snakke med din partner om, hvorfor sexlysten ikke er til stede. Er der sket noget, som har forårsaget det? Snak stille og rolig med hinanden. Samtalen må endelig ikke udvikle sig til et skænderi, da dette har den modsatte effekt.

Kvinders egen seksualitet er langt nede på prioriteringslisten. Så hvis du som kvinde oplever, at sexlysten forsvinder, så er det en god idé at dyrke din egen seksualitet. Gør noget, som får dig til at føle sexet og gør det for din egen skyld og ikke for din partners. Der findes masser er måder, hvorved man kan dyrke sin egen seksualitet. Man kan blandt andet gøre det ved at læse erotiske bøger eller se frække film, som indeholder al det, som du begærer. Du kan også ty til ”hårdere” midler og benytte dildoer og finde den, som passer til dine ønsker og behov.

Hvis du derimod er mand, så skal du ligeledes dyrke din egen seksualitet. En typisk årsag til, hvorfor mænd mister sexlysten er, at sexen bliver for ensformig og derfor kan det være en god idé både at udforske din egen, men også dig og din partners seksualitet. Du kan som mand for eksempel hive et fleshlight ind i sengen næste gang du skal hygge dig.

 

Dog skal dig og din partner huske på, at sexlysten ikke udelukkende handler om sex. Jo, sex er vigtigt, men det er også vigtigt, at I nyder hinanden selskab og ikke glemmer hinanden i en travl hverdag. Husk at forkæl hinanden i hverdagen og ikke kun seksuelt, men også med et hjemmelavet måltid, en buket blomster eller hvad I ellers kan lide.